'S Gravenweg 252, Nieuwerkerk a/d IJssel Industrieweg 130 Dorpsstraat, Nieuwerkerk a/d IJssel Rietbaan, Capelle a/d IJssel Voorzand 24 a, Ridderkerk Schaardijk, Capelle a/d IJssel Dorpsstraat, Nieuwerkerk a/d IJssel Hoogeveenenweg, Nieuwerkerk a/d IJssel Ridderkerkstraat, Rotterdam Hoogeveenenweg 75, Nieuwerkerk a/d IJssel Industrieweg, Rotterdam Voorzand, Ridderkerk De Vijf Boeken, Nieuwerkerk a/d IJssel Industrieweg 3e verdieping Voorzand 24 b, Ridderkerk Rhijnspoor, Capelle a/d IJssel Industrieweg 2e verdieping Dorpsstraat, Nieuwerkerk a/d IJssel Bermweg,Capelle a/d IJssel Nikkelstraat, Ridderkerk Industrieweg, Rotterdam hoogenveen panorama Voorzand 24 a en b, Ridderkerk De vijf Boeken De Vijf Boeken, Nieuwerkerk a/d IJssel Hoogeveenenweg, Nieuwerkerk a/d IJssel Dorpsstraat, Nieuwerkerk a/d IJssel Rhijnspoor, Capelle a/d IJssel

Detail

Meer informatie

  • Horecapand/Leisure
  • Schaardijk, Capelle a/d IJssel
  • 396

Schaardijk, Capelle a/d IJssel

Het Zalmhuis was oorspronkelijk een logement met een overdekte markt voor de afslag voor o.a. zalm. In 1905 was er een nieuw paviljoen op stalen kolommen boven het water gebouwd en het karakteristieke artnouveau gebouw was destijds een van de mooiste gebouwen aan de Maasover. Helaas moest het door verschillende redenen in 1953 het Zalmhuis de deuren sluiten en werd het in 1955 afgebroken. 

Aan de oever van de Nieuwe Maas hebben wij het legendarische Zalmhuis herbouwd. We hebben geprobeerd om het Zalmhuis weer in volle glorie te herrijzen. Artnouveau stijlelementen zijn door ons handmatig gemaakt en geven het Zalmhuis opnieuw de klassieke Parijse ambiance. Zo hebben we veel verschillende brasserie├źn in Parijs bestudeerd om idee├źn op te doen voor de bouw van het nieuwe Zalmhuis.